La Teca

Em diuen Ignasi Camps i vaig néixer als 60 a Badalona, quan en vaig fer 29 vaig flipar amb la cuina i m’en vaig anar a llogar una Fonda a Cantonigròs, a mig camí entre Vic i Olot, on em vaig graduar de cuineret amb cuina econòmica.

Després de córrer per Cala Montjoi, Calldetenes, Bcn. i altres contrades vaig obrir Ca l’Ignasi, primera versió, en un raconet al mateix poble. Vaig començar a sortir als diaris, alguna ràdio i fins i tot la tele, això si, sempre ben net i polit.

Deu anys després al 2007 vaig obrir la segona versió de Ca l’Ignasi en un lloc de més influència, la plaça de l’església, hi vaig posar un forn de llenya, una brasa de veritat i fins i tot una biblioteca de 2.200 libres de cuina a mitges amb el Llorens Torrado, ja traspassat.

Tinc un hort de tomàquets del que només en parlo en la intimitat, no cal presumir, faig servir producte de l’entorn tot i no tenir parents en el món de pagès (sort en tenen alguns) ni cèntims per fer horts “high-tech” i de fet em serveixo d’una sèrie de petits productors que em sembla que no es queixen, que jo sàpiga.

Estimo la cuina natural però sense pagar peatges d’integrismes ni gregarismes de cap tipus, és el paisatge a la taula, sobretot si fa sol.

 


Els meus pares van decidir el 6 de Juny del 1975 a Barcelona, que em diria Laia; passats 27 anys i amb estudis de Psicologia sota el braç, a l’Abril del 2002 vaig decidir venir a la comarca d’Osona, on he descobert que al poble de Cantonigròs s’hi viu molt bé.

Què fa una psicologa especializada en infants i joves a Cantonigròs i a Ca l’Ignasi? Ja ho veieu, quan els meus pares ja pensaven que tenien a la seva filla única ben “encarrilada”, amb estudis acabats, bona feina i casa pròpia, resulta que va passar per davant meu un “tren” en direcció Osona que vaig voler agafar. Per diferents casualitats i coincidències, vaig anar coneixent mica en mica el món de la restauració per dins, i gent molt i molt maca.

Fa alguns anys, quan al 2007 vam engegar el projecte nou de Ca l’Ignasi, vaig decidir que volia dedicar-m’hi plenament, així que vaig deixar la feina de psicòloga que tenia. A poc a poc i amb grans dosis de paciència i tossudesa, vaig endinsar-me en aquest món, del qual espero no deixar d’aprendre’n mai.
La meva feina també inclou que no només sigui el menjar el que us agradi, sinó l’estada a casa nostra en general. Per tot allò que pogueu necessitar per complementar la teca de l’Ignasi estaré jo al davant, factura inclosa….


 

Restaurant Ca l'Ignasi | C/ Major, 4, 08569 | Cantonigròs | T 938 52 51 24 | calignasi@calignasi.com | Obert migdies de dimecres a diumenge i les nits de divendres i dissabte.